T-Mobile Redesign

Conversie optimalisatie en een multi-brand Design System voor T-Mobile en Tele2

Opdrachtgever

T-Mobile

Sector

Telecom

Looptijd

8.1.2018

-

1.9.2020

Samenvatting

De opdracht

Telecom is een sterk competitieve markt. Als provider is je marktaandeel onlosmakend verbonden aan de snelheid waarmee je reageert op actualiteiten en proposities. Bij T-Mobile is een UX team opgezet om verschillende afdelingen in de organisatie hierbij te ondersteunen. De werkzaamheden varieerden van het uitwerken van nieuwe proposities, verhogen van conversie en het verbeteren van klanttevredenheid bij zowel particuliere als zakelijke klanten.

Het team

Naast de dagelijkse ondersteuning voor korte termijn resultaten, heb ik mij als onderdeel van het 6 koppige UX team (3 designers, 3 full-stack developers) ook gericht op het opzetten van een multi-brand Design System. Naast het verkorten van de time-to-market heeft dit ons klaar gestoomd voor de aangekondigde Tele2-overname. Tijdens dit overname traject hebben wij de complete e-commerce omgeving van Tele2 gemigreerd naar de T-Mobile codestack met behoud van de Tele2 merkidentiteit.

Achtergrond

Uitdagingen

Een markt van actie-reactie

In de telecom sector heb je te maken met een competitieve markt bestaande uit een beperkt aantal spelers. Gevolg daarvan is dat de partijen sterk op elkaar reageren. Adverteert de één met 5G? Dan moet de rest mee. Deze tendens is bij het ontwikkelen van nieuwe proposities niet altijd het beste vertrekpunt. Bij T-Mobile zijn wij als UX Team betrokken bij de eerste stadia van propositie ontwikkeling. In de praktijk vertaalde ik concept proposities door naar werkende prototypes van sales funnel, klantomgeving en zelf-service, die we vervolgens voorlegden aan klanten. De feedback daarop wordt dan gebruikt om de propositie te verfijnen.

Resultaten

Werkzaamheden

  • Conversie optimalisatie op transacties van B2C en B2B klanten.
  • Uitrolstrategie voor FMC proposities (‘fixed-mobile convergence’: mobiel en vast pakketdeals.)
  • Prototyping en gebruikersonderzoek

Eén Design System, twee merken

  • Migratie van T-Mobile Thuis, My T-Mobile and Tele2 naar unified front-end
  • Component library
  • Photography patterns
  • Interaction patterns
  • Page templates

Ervaringen

No items found.